Over ons

123edelmetaal.nl is een dochteronderneming van PEEM B.V. welke ook handelt onder de naam Prakken Edelmetaal. Via 123edelmetaal.nl kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week bestellingen plaatsen.

123edelmetaal.nl werkt vanuit Zuid Friesland. In onze webshop vindt u Goudbaren, Gouden munten en Zilverbaren. Om u ook via internet van dienst te kunnen zijn, zijn we naast ons fysieke bedrijf begonnen met de webshop 123edelmetaal.nl.

Geschiedenis

Het begon met een weegschaaltje van een paar tientjes, toen kocht hij er één van een paar honderd euro en nu staat er een professionele tot op de honderdste gram nauwkeurige wegende weegschaal van € 1.200,-. Het instrumentarium houd gelijke tred met de handel in edelmetaal van 123edelmetaal.nl in Oldeholtpade.

Na een deeltijd baan ben ik, Gerrit Jan Prakken, sinds 2006 fulltime handelaar in edelmetaal. Handelend onder de naam Prakken Edelmetaal en 123edelmetaal.nl is dit een gestaag groeiend handelsbedrijf. De hoofd metalen zijn goud en zilver maar ook in platina, rhodium, iridium en palladium wordt handel gedreven.

Handelsdrift zit mij ingebakken en internet biedt tegenwoordig mooie kansen. Edelmetaal is mooie handel want het neemt weinig opslag in, is makkelijk te verzenden en het bederft niet. In het begin verkochten wij veel zilver via de veilingsite E-bay. Later werd dit uitgereid met de verkoop van baren en plaatjes goud. Met een bescheiden omzet werd er winst gemaakt en dat smaakte naar meer. Nu verkopen wij onze producten via een eigen website prakkenedelmetaal.nl en 123edelmetaal.nl.

Het nadeel is “er is geen school voor”. Alle kennis moesten we vergaren uit handboeken, contacten met smelterijen en internet. Inmiddels weten we exact hoe het gehalte van goud moet bepalen. Dat is van goot belang bij de inkoop van sloopgoud.
Want na de verkoop kwam al gauw de inkoop aan bod. Particulieren en bedrijven bieden hun sieraden, munten, gouden tanden, en slijpsel uit edel smederijen te koop aan. Voordat wij een bod doen moeten we weten hoeveel karaat het goud is. Een zeer nauwkeurige weegschaal en een flesje chemicaliën met bij behoorden toetssteen helpt daarbij. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt het metaal gesmolten en het gehalte bepaalt in een laboratorium.
De eerste klant die goud aanbood was heel spannend. “Toen zij we een hele dag bezig geweest om de gehaltes te bepalen”. Tegenwoordig gaat het een stuk sneller. En kunnen we zelf een XRF maken.
Een blik op de computer leert ons wat de actuele edelmetaal prijs op de wereld markt is.
Deze informatie komt vier en twintig uur per dag binnen. Hierdoor kunnen we snel op koers bewegingen reageren. “er kan in 5 minuten veel gebeuren in deze wereld, en dat ziet men direct in de edelmetaal koers terug”

Zodra wij een partij hebben ingekocht wordt de prijs bij een afnemer vast gelegd. Dit kan een koper van gouden baren of munten zijn of een smelterij. Alle edelmetaal wat wordt ingekocht komt in de smeltoven terecht. Na het smelten wordt het edelmetaal geaffineerd zo dat men een zuiver product overhoud voor verwerking in sieraden of in andere producten. Zilveren guldens, rijksdaalders en tientjes gaan direct naar een verwerker in Spanje.

Inkoop van sloopgoud en zilver (met bestemming smeltoven) vormt de hoofdmoot van onze activiteiten. Daarnaast verkopen wij ook plaatjes en baren goud en zilver. Vooral gouden munten en plaatjes van 100 gram goud zijn in trek als beleggingsobject.

Dat Prakken Edelmetaal goede prijzen heeft blijkt wel uit zijn klanten kring. Mensen komen uit het hele land naar Oldeholtpade toe of zenden het aangetekend per post naar ons toe.